Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Sauna & Beauty

De perfecte combinatie!

Massage's zijn niet meer weg te denken uit de sauna's, thermen en beautysalons. Deze groep biedt een steeds breder scala aan massage's. Op deze manier heb je twee vliegen in één klap!

Trends & Tips

Alle Trends & Tips

Sauna & Beauty

Rust, schoonheid en ontspanning!

Tegenwoordig vind je in sauna's en thermen de perfecte combinatie voor een dagje uit. Een van de hoofdredenen waarom mensen vroeger naar de sauna gingen, was puur voor de gezondheid. De enorme hitte zorgde ervoor dat men het lichaam lekker schoon kon zweten en de sauna had daarnaast voornamelijk een ontspannende werking. Had je vroeger alleen rooksauna's, tegenwoordig zijn er unieke sauna's met diverse baden en schoonheidssalons.
Je kunt terecht voor de meest uiteen- lopende schoonheids- behandelingen of je kunt je bezoek afsluiten door je haar te laten doen door een kapper. De laatste jaren hebben sauna's en thermen complete massage-afdelingen ontwikkeld, waar je massage's vanuit alle werelddelen kunt terugvinden. Op deze manier is een dagje sauna wel héél ontspannend! Andersom bieden steeds meer massagesalons de mogelijkheid tot het nemen van een saunabad. Voor beide blijkt het een perfecte aanvulling op elkaar te zijn. Zie ook SaunaGids.nl voor meer saunanieuws & informatie.

Bijzondere massage's bij Sauna's & Thermen

Massage is continue in ontwikkeling. Er worden steeds nieuwe, of nieuwe varianten van massage's bedacht. De sauna's en thermen blijven in deze ontwikkeling niet achter! Hieronder vindt enkele bijzondere massage's.

Orang Malu Massage

Deze unieke massagevorm is een ontmoeting tussen oosterse en westerse massage-invloeden. Bij deze massage wordt er gemasseerd met kayu's, verwarmde houten massagerollen, en met een kleine verwarmde Orang Malu, ook wel Yogiman genoemd. Hierdoor worden de afvalstoffen in spieren losgemaakt. Deze unieke Orang Malu massage heeft een positief effect op de ademhaling, de spijsvertering, de bloed- en lymfecirculatie. Deze is absoluut een uitnodiging om geestelijk en lichamelijk te ontspannen! De Orang Malu massage is gespot bij Thermen Bussloo in Gelderland.

Shiro Dhara Massage

De Shito Dhara massage is een combinatie van ayurvedische massage, warme stenen en Shiro Dhara (uitgieten van verwarmde kruidenolie over het lichaam). De massage met verwarmde olie begint aan de achterzijde van het lichaam met extra aandacht voor de marmapunten. Dan volgt de warmtebehandeling: met behulp van verwarmde stenen wordt het zweten op gang gebracht waarna het lichaam wordt afgedroogd. Dan volgt de behandeling aan de voorzijde van het lichaam, maar nu met meer nadruk op drukpuntmassage. Hierna volgt ook weer een warmtebehandeling met verwarmde stenen maar dan volgens het Chakramodel. Als afsluiting wordt de hoofdhuid gemasseerd.
Deze massage is gespot bij Elysium, Centre for WellBeing in Zuid-Holland.

Kaars Massage

Kaars massage is een gehele of gedeeltelijke lichaamsmassage. In plaats van massage olie wordt er gebruik gemaakt van het kaarsvet van een speciale kaars. Doordat deze unieke kaars een laag smeltpunt en een bijzonder samenstelling op basis van een 100% natuurlijke was heeft, wordt het gebruikt als een lauwe en hydraterende massageolie met de uitstekende cosmetische eigenschappen van bijenwas en plantaardige sojaolie. De kaars massage is gespot bij Thermen Holiday in Zuid-Holland.