Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Home » Massage Nieuws » Stress verminderen

Massage Nieuws

Leuke & grappige nieuwtjes uit de massagewereld!

Massage blijft ontwikkelen en vernieuwen. Zowel de massage's zelf als de toepassingsmogelijkheden, maar ook de ondersteunde apparatuur wordt steeds geavanceerder. Op deze pagina vind je interessante nieuwtjes waardoor je altijd op de hoogte bent van alle massage ontwikkelingen!

Stress verminderen

Dit gebeurt er wanneer je dit punt van je oor masseert

Heel toevallig stuitte ik afgelopen week op een merkwaardig fenomeen. Bij de Russische variant op De Wereld Draait Door gaf psycholoog en arts, Mark Sandomirsky, een leuke tip om met een eenvoudige techniek snel je stresslevel in je lichaam te verminderen. Het werkt heel ontspannend.

De bron van stress verschilt per persoon en mensen ervaren het altijd op verschillende manieren. Als de stress er eenmaal is, voelen de meeste mensen zich angstig en oncomfortabel, gevolgd door een sensatie van zwaarmoedigheid en soms zelfs pijn op sommige plekken in het lichaam.

De eerste stap om je stresslevel in je lichaam te verminderen is door van je negatieve emoties af te komen. Stapel ze niet op. Nadat je dat gedaan hebt kun je de fysieke effecten van stress aanpakken. Hier komen we bij de tip van de arts van de Russische televisie: psycho-reflexology. Het lichaam kent een aantal anti-stress punten en het enige wat je hoeft te doen, om je stresslevel te verminderen, is deze punten masseren. Een soort resetknop dus.

In het vroegere China stond dit punt bekend als Shen Men, wat zoiets betekent als 'De Poort naar de Hemel'. Shen Men is een anti-stress punt dat stress vermindert, een energieboost geeft en de gezondheid van je lichaam versterkt. Deze punten worden bijvoorbeeld ook gebruikt bij behandelingen als acupunctuur. Een geschikt Shen Men punt bevindt zich in het midden van het oor, ter hoogte van ongeveer één derde van het oor.

Tips van dr. Sandomirsky om stress te verminderen met Shen Men

  • Met een wattenstaafje kun je zachtjes druk uitoefenen op het punt en het masseren. Adem diep in en uit
  • Luister naar je lichaam
  • Blijf diep in- en uitademen
  • Kijk naar links als je inademt, en naar rechts als je uitademt
  • Je voelt dat je lichaam rustiger wordt

Extra tips

  • Je kunt het punt ook masseren met het topje van je wijsvinger
  • Masseer het goed, iedere keer dat je gestresst bent
  • Oefen de techniek voor je naar bed gaat voor een goede nachtrust

Bron: www.trackandhack.com

Lees ook:Nieuws over sauna
Geplaatst door , blogger voor
MassageGids en gebrand op alle nieuwtjes en
bijzonderheden over Massage.