Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

MassageGids » Massage Nieuws

Leuke & grappige nieuwtjes uit de massagewereld!

Massage blijft ontwikkelen en vernieuwen. Zowel de massage's zelf als de toepassingsmogelijkheden, maar ook de ondersteunde apparatuur wordt steeds geavanceerder. Op deze pagina vind je interessante nieuwtjes waardoor je altijd op de hoogte bent van alle massage ontwikkelingen!

De voordelen van een massage

Positieve effecten van een goede massage

Massage wordt de laatste jaren steeds populairder in Nederland een bedrijfsmassage komt bijvoorbeeld steeds vaker voor. De positieve effecten van een goede massage worden ook steeds vaker erkend. Vooral in de huidige tijd waar mensen gedurende lange tijd in dezelfde houding zitten en een stressvol bestaan leven, kan een massage een welkome verlichting zijn. We weten natuurlijk allemaal dat een massage ontspannend werkt. In dit artikel heb ik een aantal andere voordelen van een massage op een rijtje gezet.

Angst en depressie verlichten

Massage zorgt ervoor dat de hoeveelheid cortisol (stress hormoon) in het lichaam afneemt (bron), waardoor je bloeddruk afneemt en je je beter voelt. Het zorgt er ook voor dat de neurotransmitters dopamine en Serotonine worden aangemaakt. Deze stoffen hebben invloed op je gemoedstoestand.

Pijn verlichten

Volgens Time.com ondervind 80% van alle mensen wel eens rugpijn. Volgens een studie gedaan in 2011 helpt massage aanzienlijk bij het verlichten van spierpijn vergeleken met mensen die geen massage hebben ondergaan.

Slaap verbeteren

Wanneer je wel eens in slaap gevallen bent tijdens een massage, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen dat een massage helpt om goed te slapen. Een aantal studies hebben uitgezocht waardoor dit komt. Door een massage blijkt er iets te veranderen in de delta golven in onze hersenen. Deze delta golven zijn gelinkt aan diepe slaap.

Een sterker immuunsysteem

Verschillende studies hebben het regelmatig krijgen van een massage gelinkt aan een betere werking van het inmmuumsysteem.

In bijvoorbeeld een studie gedaan in 2010, hebben onderzoekers ontdekt dat de hoeveelheid witte bloedcellen (die ziektes en bacterien aanvallen) toeneemt wanneer iemand regelmatig een massage krijgt (bron).

Hoofdpijn verlichten

Niet alleen voor spierpijn, maar ook voor hoofdpijn kan een massage verlichting bieden. Uit onderzoek is gebleken dat de hoeveel migraine aanvallen afneemt wanneer iemand regelmatig een massage ondergaat. Hiernaast neemt ook de heftigheid van de aanval af (bron). Uit een studie in 2009 is gebleken dat een massage van 30 minuten ervoor kan zorgen dat hoofdpijn die veroorzaakt wordt door spanningen in de rest van het lichaam weggaat (bron).

Anti-rimpel middel

Massage zorgt ervoor dat de bloedtoevoer in de huid en onderliggende weefsels toeneemt. Ook zorgt het ervoor dat het lymfe zich beter door het lichaam kan verplaatsten, waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden en voedingsstoffen cellen beter kunnen bereiken. Dit zorgt voor een gezondere en strakkere huid.

Concluderend kan er dus gezegd worden dat het krijgen van een massage vele voordelen heeft. Naast dat het je helpt ontspannen in tijden van stress is het ook een effectieve manier om pijn in met name de spieren van het lichaam aan te pakken en op te lossen.

Bron: www.massage-geven.nl

Lees ook:Nieuws over sauna
Geplaatst door , blogger voor
MassageGids en gebrand op alle nieuwtjes en
bijzonderheden over Massage.