Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Home » Massage Nieuws » Massage voor ouderen

Massage Nieuws

Leuke & grappige nieuwtjes uit de massagewereld!

Massage blijft ontwikkelen en vernieuwen. Zowel de massage's zelf als de toepassingsmogelijkheden, maar ook de ondersteunde apparatuur wordt steeds geavanceerder. Op deze pagina vind je interessante nieuwtjes waardoor je altijd op de hoogte bent van alle massage ontwikkelingen!

Massage voor ouderen

Ouderen hebben veel baat bij aanraking en massage!

Al sinds 2006 geeft Jolanda Notebomer diverse vormen van massage in haar massagepraktijk in Rotterdam. Volgens haar heeft de oudere doelgroep veel baat bij massage. Massage voor ouderen is ontspannend en kalmerend. Bovendien is het voor hen extra fijn om weer eens aangeraakt te worden, aldus Jolanda.

Massage voor ouderen

Aanraking en massage is voor veel ouderen geen vanzelfsprekendheid, zeker als de partner is overleden. Een aanraking kan kalmeren, ontspannen en helpt bij het verlichten van bepaalde klachten als hoofdpijn, schouder- en nekpijn. Het is heilzaam om regelmatig tijd in te ruimen voor ontspanning. In een rustige omgeving met sfeervolle achtergrondmuziek kom je even in een andere wereld.

Bovendien werkt ontspanningsmassage preventief voor veel gezondheidsklachten. Massage bevordert de doorstroming van bloed en lymfe en daardoor het genezend vermogen van het lichaam. Daarnaast is het ook gewoon lekker!

Diverse vormen van massage

Jolanda geeft diverse vormen van massage, te weten manuele lymfedrainage, Japanse gezichtsmassage, hotstone massage, Indiase hoofdmassage, voetmassage, zwanger-schapsmassage, stoelmassage en Chinese buikmassage.

Massage en kanker

Jolanda één van de vaste masseurs bij inloophuis De Boei, inloophuis voor kanker-patiënten. Regelmatig werkt zij mee aan Verwendagen voor kankerpatiënten. Zij heeft de training massage en kanker gevolgd, zodat zij goed op de hoogte is van behandelingen en mogelijke bijwerkingen

Voor veel mensen betekent het woord 'kanker' angst, paniek, shock, gevoelens van hopeloosheid en isolatie. De tegenhanger van angst is kalmte, rust, vertrouwen en hoop. Zonder twijfel kan een massage helpen die rust en kalmte te ervaren. Hierdoor wordt ook het zelfhelend vermogen van het lichaam versterkt. Massage biedt een veilige en warme schuilplaats voor mensen met kanker. Menselijk medeleven en zorg worden zonder woorden gecommuniceerd en zijn niet bedreigend.

Jolanda is regelmatig met de stoelmassage te vinden op beurzen, markten of andere evenementen. Kijk hier voor meer informatie.

Bron: www.dichtbij.nl

Lees ook:Nieuws over sauna
Geplaatst door , blogger voor
MassageGids en gebrand op alle nieuwtjes en
bijzonderheden over Massage.