Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Basis Oliën » Abrikozenpit Olie

Basisolie, half drogend

De abrikoos komt oorspronkelijk uit Noordoost-China tegen de Russische grens, maar is tegenwoordig in heel Europa te vinden. De boom kan wel 10 meter hoog worden en bloeit al heel vroeg in het seizoen met kleine, witte tot roodachtige bloemen. De vrucht heeft een fluweelzachte, geel-oranje huid.

Abrikozenpit Olie

Prunus Armeniaca

massage olie van abrikozenpit Abrikozenpitolie wordt gewonnen door het persen van de pitten en bevat veel vitaminen en mineralen. In de levensmiddelenindustrie wordt de vrucht, in gedroogde vorm, veel gebruikt voor de jamfabricage, maar ook in likeuren kom je de abrikoos tegen. De pitten worden als goedkope vervanger voor amandel gebruikt in bakkerijen. Abrikozenpitolie is een milde, niet vettende olie. Door het hoge gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren, wordt de olie in voedende huidpreparaten gebruikt, maar ook in haarverzorgings- produkten. Abrikozenpitolie is geschikt voor ieder huidtype, maar vooral voor een tere huid zoals een babyhuidje, een rijpere of gevoelige huid.

effecten van abrikozenpit olie


De Effecten:

  • Verzacht en versoepelt de huid
  • Verstevigt het huidweefsel
  • Vermindert kloven bij een schrale huid
  • Voedt de huid

Wil jij ook een zachte en soepele huid?
Bestel dan hier jouw eigen Abrikopzenpit Olie.

Let op: abrikozen massage olie
Daar er zoveel verschillende huidtype's zijn, kan het voorkomen dat de huid anders reageert (denk aan allergische reactie).

Wij raden bij twijfel aan medisch advies in te winnen.