Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Basis Oliën » Kokos Olie

Basisolie, niet drogend

De kokospalm behoort tot de palmenfamilie. Hij kan tot 30 meter hoog worden en heeft 4 tot 6 meter lange bladeren. De oude bladeren vallen af, maar de bladvoeten blijven zitten en vormen zo de stam. De kokospalm komt in bijna alle tropische gebieden voor. De verspreiding is zowel natuurlijk als door zeevarenden gebeurd. De kokospalm groeit op zandgrond, bij voorkeur in de volle zon en bloeit het hele jaar door.

Kokos Olie

Cocos Nucifera

olie maken van kokos Na de oogst worden de vruchten van hun vezelige schil ontdaan, deze vezels worden onder andere gebruikt voor de fabricage van touw. De vruchten worden gehalveerd en het vruchtvlees wordt gedroogd. Het vruchtvlees bestaat voor een merendeel uit vet wat door persen of extraheren gewonnen wordt. Kokos- olie wordt hoofdzakelijk in de levensmiddelen- industrie verwerkt, maar ook in de cosmetica, denk hierbij aan bijvoorbeeld lippenbalsem, haarverzorgingsprodukten en zonnebrandcrëme. Kokosolie is geschikt voor een normale of gevoelige huid.

effecten van kokos olie


De Effecten:

  • Beschermt tegen UV- stralen
  • Voorkomt uitdroging van huid en haar
  • Hydrateert de huid

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Let op: zelf olie maken van de vezels van de kokos
Daar er zoveel verschillende huidtype's zijn, kan het voorkomen dat de huid anders reageert (denk aan allergische reactie).

Wij raden bij twijfel aan medisch advies in te winnen.