Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Basis Oliën» Olijf Olie

Basisolie, niet drogend

In veel landen rond de Middellandse Zee is olijfolie al millennia van levensbelang vanwege de belangrijke toepassingen ervan. Niet alleen was het een voedingsmiddel, in tijden dat er nog geen elektriciteitscentrales en gasleidingen bestonden, was het onder meer een energiebron voor warmte en licht. De Olijfboom bloeit gedurende twee zomermaanden en de olie- en eiwitrijke vruchten worden vanaf november geplukt.

Olijf Olie

Olea Europaea

Uit de nog niet rijpe vruchten wordt door per- sing de olijfolie gewonnen. Het heeft een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren en wordt hoofdzakelijk als consumptie-olie gebruikt. Olijf- olie is een voedende, reinigende en ontslak- kende olie met veel vitaminen en mineralen. Een goede kwaliteit olie is rijk aan anti-oxidanten, dit zijn stoffen die de olie langer houdbaar maken en bovendien het verouderingsproces van organische cellen vertraagt. Omdat de olie zwaar en zeer vet is wordt hij meestal niet puur gebruikt maar gemengd met andere basisoliën. Olijfolie is geschikt voor een droge of schilferige huid.


De Effecten:

  • Verzacht en versoepelt de huid
  • Hydrateert de huid
  • Verbetert de huidconditie
  • Verbetert de huidskleur

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Let op:
Daar er zoveel verschillende huidtype's zijn, kan het voorkomen dat de huid anders reageert (denk aan allergische reactie).

Wij raden bij twijfel aan medisch advies in te winnen.