Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Basis Oliën » Hazelnoot Olie

Basisolie, niet drogend

De hazelaar is door heel Europa, en eigenlijk ook wel over heel de wereld te vinden. Het is een "naaktbloeier"; hij bloeit als hij nog geen bladeren heeft en is voor de bestuiving afhankelijk van de wind. Aan de hazelaar zitten de mannelijke en de vrouwelijke bloeiwijzen apart. De mannelijke bloempjes zitten in katjes en zijn al in de zomer aanwezig in de oksels van de bladeren. Ze gaan pas bloeien in januari. De vrouwelijke bloempjes zitten met drie tot vier in een klein knopje bij elkaar. Tijdens de bloei zijn alleen de rode stijlen met de stempels te zien. De hazelaar wordt tot 6 meter hoog en gaat pas na tien jaar vrucht dragen.

Hazelnoot Olie

Corylus Avellena

olie maken van hazelnoten Hazelnootolie wordt gewonnen door persing van hazelnoten en heeft een zachte, noot- achtige smaak. De olie heeft een hoog gehalte aan vitamine E, B1 en B2 maar is ook rijk een calorieën. De hazelaar groeit zo'n beetje over heel de wereld en wordt dus ook in vrijwel alle keukens gebruikt, zowel in hartige gerechten als salades, soepen en vlees, als in zoete gerechten als desserts en met fruit. Door het hoge gehalte aan vitaminen en mineralen is de olie bijzonder geschikt voor de verzorging van een gevoelige en droge huid. Vooral een oudere, vochtarme huid kan baat hebben bij verzorging met hazelnootolie.

effecten van hazelnoot olie


De Effecten:

  • Verstevigt het huidweefsel
  • Hydrateert de huid
  • Beschermt tegen UV- stralen
  • Reguleert de vochthuishouding

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Let op: zelf olie maken door hazelnoten te persen
Daar er zoveel verschillende huidtype's zijn, kan het voorkomen dat de huid anders reageert (denk aan allergische reactie).

Wij raden bij twijfel aan medisch advies in te winnen.