Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Basis Oliën » Macadamia Olie

Basisolie, niet drogend

De macadamiaboom is oorspronkelijk afkomstig uit Australië en behoort tot de Proteaceae familie, tweezaadlobbigen. Deze groenblijvende boom heeft witte bloesem dat in trosjes naar beneden hangt. Bomen van 5 jaar en ouder krijgen na de bloesem de vruchtzetting en kunnen de eerste noten gaan leveren.

Macadamia Olie

Macadamia Ternifolia

olie maken van macadamia Macadamia olie wordt gewonnen door persing van de noten en heeft een aangename geur die lijkt op die van de hazelnoot. Macadamia olie is kleurloos en een beetje vlokkerig bij lagere tempraturen, maar op kamertempratuur is deze olie opvallend helder. In de levensmiddelen industrie worden de noten veel verwerkt in mueslirepen en ontbijtgranen, maar ze zijn ook als "borrelnoot" te eten. Macadamia olie staat bekend om de eigenschap essentiële oliën snel door de huid op te laten nemen. Het beschermt onze huid op dezelfde manier als onze talg doet. Zeer zacht, hydraterend en niet vettend vormt zij een ideale bescherming en verzorging voor de droge en ruwe huid.

effecten van macadamia olie


De Effecten:

  • Verzacht en versoepelt de huid
  • Hydrateert de huid
  • Beschermt tegen UV- stralen
  • Stimuleert de celopbouw

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Let op: zelf olie maken door persin van de macadamia noten
Daar er zoveel verschillende huidtype's zijn, kan het voorkomen dat de huid anders reageert (denk aan allergische reactie).

Wij raden bij twijfel aan medisch advies in te winnen.