Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Basis Oliën » Aloë Vera Olie

Basisolie, maceraat

Aloë vera is een woestijnplant die tot de lelieachtigen behoort. Hij heeft een korte, houtige stam van 30 ë 50 centimeter hoog, die aan de basis uitlopers vormt of zich vertakt. De bladeren zijn blauwgroen, 40 tot 50 centimeter lang en aan de basis 7 tot 8 centimeter breed, waarna ze zich versmallen tot een punt. Oorspronkelijk komt aloë vera uit het Arabisch Schiereiland, maar tegenwoordig komt hij onder andere ook voor in het Middellandse Zeegebied, Indonesië en West-Indië.

Aloë Vera Olie

Aloë Barbadendis

massage olie maken van aloë vera Aloë vera maceraat wordt gewonnen door de klein gesneden verse bladeren te laten weken in soja olie. Hierdoor komen de werkzame stoffen van de aloë vera vrij, de bladeren bevatten veel water, aminozuren, vitaminen en mineralen. Het plantensap kan worden gebruikt als wondmiddel en tegen zonnebrand en wordt veel in cosmetica verwerkt, denk bijvoorbeeld aan crëmes, haarverzorgingsprodukten en doucheprodukten. Aloë vera maceraat is een verzachtende en genezende olie, ideaal voor de verzorging van een droge, gevoelige of schilferige huid.

effecten van aloë vera olie


De Effecten:

  • Verzacht en versoepelt de huid
  • Stimuleert de doorbloeding van de huid
  • Stimuleert de vochthuishouding
  • Voedt de huid

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Let op: olie van aloë vera
Daar er zoveel verschillende huidtype's zijn, kan het voorkomen dat de huid anders reageert (denk aan allergische reactie).

Wij raden bij twijfel aan medisch advies in te winnen.