Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Basis Oliën » Wortel Olie

Basisolie, maceraat

De plantensoort peen is een plant uit de Schermbloemenfamilie (Umbelliferae of Apiaceae). Deze 'wilde wortel' wordt officieel peen genoemd en onderscheidt zich van de eetbare wortel doordat de penwortel wit, vertakt en minder vlezig is. De "peen" komt voor in droge graslanden, bermen, dijken en duinen. De plant wordt 30 tot 90 cm hoog. Het is een tweejarige plant: ze heeft kou nodig voordat ze kan gaan bloeien. In het tweede jaar, na de winter, gebruikt de plant de opgeslagen voedingsstoffen uit de wortel voor de verdere groei en bloei.

Wortel Olie

Daucus Carota

De peen bevat maar weinig vette plantenolie, 0,3%, zodat het niet lonend is de vette olie direct uit de wortel te winnen. Daarom wordt de wortel gemacereerd: de wortel(pulp) wordt in, meestal, zonnebloemolie geweekt. De zonnebloemolie absorbeert alle belangrijke in olie oplosbare stoffen uit de wortel. Hiertoe behoren een aantal vitaminen: A, B1,B2, D en E, mineralen: koper, chloor, calcium, ijzer, kalium, mangaan, natrium, fosfor, zwavel en zink, en vetzuren: peterseliezuur, linoleenzuur en oleënezuur. En bëta-caroteen, wat de olie zijn oranje kleur geeft. Wortelolie is een tonicum voor de huid en ondersteunt het genezingsproces van huidaandoeningen en helpt daarbij littekenvorming te voorkomen. Geschikt voor een rijpere huid.
Bij veelvuldig gebruik kleurt wortelolie de huid (en kleding) geel of oranje.


De Effecten:

  • Stimuleert celvernieuwing
  • Beschermt tegen UV-stralen
  • Vertraagt het huidverouderingsproces
  • Vermindert of voorkomt littekenvorming

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Let op:
Daar er zoveel verschillende huidtype's zijn, kan het voorkomen dat de huid anders reageert (denk aan allergische reactie).

Wij raden bij twijfel aan medisch advies in te winnen.