Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Basis Oliën » Teunisbloem Olie

Basisolie, drogend

De Middelste teunisbloem, vroeger gewone teunisbloem genoemd, is een tweejarige, tot 1,5 meter hoge plant in de Teunisbloemfamilie. Deze plant is afkomstig uit Noord- Amerika en bloeit van juni tot september met gele bloemen. De plant gedijt het best op een lichte zandgrond, in de volle zon. Hij kan enige droogte en een voedingsarme grond hebben.

Teunisbloem Olie

Oenothera Biennis

Teunisbloemolie wordt gewonnen uit de zaden van de teunisbloem. De jonge wortels kunnen als groente gegeten worden, ze hebben een peperachtige smaak. Jonge stengels kunnen ook als salade gegeten worden. Teunisbloemolie is een zeer belangrijke bron van het gammalinoleenzuur. Hierdoor is het een uitstekende huidolie, vooral voor de verzorging van een rijpere of droge huid. Ook geschikt voor de verzorging van de gevoelige huid rond de ogen. De olie is een natuurlijke, biologische bron van essentiële vetzuren waarvan cis-gammalinoleenzuur de belangrijkste is. Het zuur is aktief door de bijzondere trigliceryde structuur die zo karakteristiek is voor Teunisbloemolie. Deze olie voorkomt en verbetert ongemakken in aanloop naar, en tijdens de menstruatie.


De Effecten:

  • Regenereert de huid
  • Vitaliseert de huid
  • Vertraagt het verouderingsproces van de huid

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Let op:
Daar er zoveel verschillende huidtype's zijn, kan het voorkomen dat de huid anders reageert (denk aan allergische reactie).

Wij raden bij twijfel aan medisch advies in te winnen.