Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Basis Oliën » Amandel Olie

Basisolie, niet drogend

Amandelbomen worden geteeld in Zuid-Europa, Marokko, Turkije, Iran en Californië. De boom is oorspronkelijk afkomstig uit Klein-Azië, maar reeds ten tijde van de Romeinen was hij over het gehele Middellandse-Zeegebied verspreid.

Amandel Olie

Prunus Amygdalus

massage olie van amandelen Er zijn twee soorten amandelen: zoete en bittere. Zoete amandelen groeien aan een ander type amandelboom dan bittere. Olie van de bittere amandel wordt veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, maar weinig als olie voor massage's. Zoete amandelolie wordt ge- bruikt als basisolie en gewonnen door het persen van de pitten van de amandel. De olie is goed vloeibaar, lichtgeel van kleur en aange- naam van geur. Hij bevat 55% vet en is rijk aan onverzadigde vetzuren (67%), proteëne (21%), koolwaterstoffen (17%), de vitaminen A en B en de mineralen calcium, ijzer, kalium, magnesium, natrium, fosfor en zwavel. Het is een verzachtende olie die geschikt is voor ieder huidtype, maar vooral voor de droge huid. Tevens geschikt voor onder andere: ruwe huid met kloven, oudere of rijpere huid.

effecten van amandel olie


De Effecten:

  • Werkt verzachtend
  • Reguleert het vochtgehalte van de huid
  • Hydrateert de huid
  • Vermindert vorming van rimpels
  • Vermindert jeuk

Wil jij ook vermindering van rimpels?
Bestel dan hier jouw eigen Amandel Olie.

Let op: olie van amandelen
Daar er zoveel verschillende huidtype's zijn, kan het voorkomen dat de huid anders reageert (denk aan allergische reactie). Wij raden bij twijfel aan medisch advies in te winnen.