Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Basis Oliën » Ricinus Olie

Basisolie, niet drogend

Ricinus Communis, ook wel Wonderboom, komt oorspronkelijk uit Oost Afrika, maar je ziet hem nu in alle tropische en subtropische streken op de wereld. Omdat deze plant zo decoratief is, wordt hij vaak als tuinplant gekweekt. In Nederland kun je de plant op open plekken ook verwilderd tegenkomen. Deze plant behoort tot de Wolfsmelkfamilie (Euphorbiaceae). De vruchten zijn zacht stekelig en bevatten zaden, die wonderbonen genoemd worden. De zaden zijn rimpelig en bevatten het gif ricine, ëën van de gevaarlijkste plantaardige gifstoffen.

Ricinus Olie

Ricinus Communis

Ricinusolie, ook wel Wonderolie, is een plant- aardige olie die in Nederland vooral bekend is als laxeermiddel en die vrij te verkrijgen is bij de drogisterij. De olie wordt gewonnen door het pletten en uitpersen van de wonderbonen. De pulp die overblijft is zeer giftig zowel voor mensen als voor dieren. Het gif in kwestie wordt in zuivere vorm ricine genoemd. De olie is zwaar en vettig maar ook verwarmend. Wonderolie kan worden toegepast bij de productie van zeep, smeermiddelen, medicijnen en parfum. Geschikt voor de droge huid. Het gebruik van Ricinusolie wordt afgeraden bij zwangerschap.


De Effecten:

  • Verbetert de huidskleur
  • Dringt diep door tot in de onderste huidlagen
  • Stimuleert het genezend vermogen van de huid
  • Werkt zuiverend

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Let op:
Daar er zoveel verschillende huidtype's zijn, kan het voorkomen dat de huid anders reageert (denk aan allergische reactie).

Wij raden bij twijfel aan medisch advies in te winnen.