Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Basis Oliën » Sesam Olie

Basisolie, half drogend

De ëënjarige Sesamplant wordt op grote schaal verbouwd in tropische landen en warme streken zoals Afrika, China, India en Zuid- Amerika. Het is een kruidachtige plant die tussen een halve meter en een meter groot wordt. De bloemen lijken een beetje op vingerhoed. De oliehoudende zaden zitten in een doosvrucht. De wortels van de plant worden in de zomer geoogst en de zaden op het moment dat de omhulsels van de sesam bruin-zwart zijn verkleurd.

Sesam Olie

Sesamum Indicum

Sesamzaad bevat tot wel 50% sesamolie en 20% eiwit. Sesamolie is vrijwel reukloos en heeft een helder lichtgele kleur. Deze olie is rijk aan vitaminen B, E, en F, fosfor, magnesium en lecithine. De zaden, de olie en de wortel worden voor geneeskundige en culinaire doelen gebruikt. Sesamolie wordt veel toegepast in huidverzorgende producten, het dient als grondstof voor cosmetica. In de ayurvedische geneeswijze wordt het toegepast ter behandeling van huidziekten. Sesamolie is geschikt voor een droge of rijpere huid, als babyolie of voor de verzorging van haar en hoofdhuid.


De Effecten:

  • Stimuleert de afvoer van afvalstoffen
  • Verzacht en ontspant de huid
  • Vermindert huidproblemen
  • Voedt de huid
  • Beschermt tegen UV- stralen

Wil jij graag een olie die je beschermt tegen UV-stralen?
Bestel dan hier jouw eigen Sesam Olie.

Let op:
Daar er zoveel verschillende huidtype's zijn, kan het voorkomen dat de huid anders reageert (denk aan allergische reactie).

Wij raden bij twijfel aan medisch advies in te winnen.