Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Basis Oliën » Pinda Olie

Basisolie, niet drogend

De pindaplant is een eenjarige plant die afkomstig is uit Zuid-Amerika en door de Spanjaarden in de 16e eeuw over tropische en subtropische gebieden zoals Indië, China, het zuiden van de USA, Westafrika en Zuid-Amerika verspreid. Het pindastruikje behoort tot de vlinderbloemenfamilie en is 30-60 centimeter hoog met harde kantige stengels en geveerde bladeren.

Pinda Olie

Arachis Hypogea

Na de bloei ondergaat de plant een bijzondere ontwikkeling: het vruchtbeginsel buigt zich naar beneden en boort zich in de grond. Onder de grond rijpt de vrucht en gaat vervolgens over tot ontkieming. Pinda olie, ook wel Arachide olie, wordt gewonnen door het persen van de vruchten (noten) die voor bijna de helft uit olie bestaan. De olie is goed vloeibaar, lichtgeel van kleur, heeft een milde geur en bevat calcium, fosfor, kalium en vitamine B. Tevens bevat pinda olie anafylatoxines, (Ara H1 en Ara H2). Dit kan bij sommige mensen heftige allergische reacties veroorzaken. Pinda olie is zeer geschikt voor een droge of schilferige huid.


De Effecten:

  • Verzacht en versoepelt de huid
  • Hydrateert de huid
  • Vertraagt het verouderingsproces van de huid

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Let op:
Daar er zoveel verschillende huidtype's zijn, kan het voorkomen dat de huid anders reageert (denk aan allergische reactie).

Wij raden bij twijfel aan medisch advies in te winnen.