Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Ayurvedische Massage

Gehele lichaamsmassage met gebruik van oliën

Bij Ayurvedische massage word er gebruik gemaakt van warme oliën die worden samengesteld
op basis van persoonlijkheid en klachten. Deze massage word op het gehele lichaam toegepast
en dan met name op de marma's (energiepunten) en de nadi's (energiebanen of meridianen).

Ayurvedische Massage

Levenskennis

Ayurveda is een samenvoeging van de woorden Ayu (leven) en Veda (kennis). De letterlijke betekenis is dus levenskennis. Deze kennis van het leven beslaat niet alleen het lichamelijke, maar ook het geestelijke aspect. Ayurveda is een holistische behandelwijze. Massages worden in de ayurvedische traditie even onmisbaar voor gezondheid en schoonheid beschouwd als juiste voeding en andere levensgewoonten. Deze wetenschap leert vooral hoe de mens gezond kan blijven: voorkomen van ziekte is beter dan genezen. De ayurvedische massage brengt het hele lichaam in balans. Lichaam en geest worden dichter bij elkaar gebracht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. In de meeste gevallen wordt er bij een Ayurvedische massage gemasseerd met de handen, anders ook met de voeten en in sommige gevallen van therapeutische massage, zoals voor reumatische aandoeningen, wordt er gemasseerd met rijst of kruidenbundels.

De Geschiedenis

Deze massage is afkomstig uit India waar het duizenden jaren geleden al toegepast werd, volgens sommigen zelfs zo oud als de mensheid.
Vanuit de Ayurvedische traditie is het gebruikelijk dat mannen mannen masseren en vrouwen vrouwen, tenzij naaste familieleden of goede vrienden.

De Olie

Over het algemeen wordt sesamolie als basisolie gebruikt, maar ook kokosolie of ghee (geklaarde boter). Aan de basisolie worden bepaalde kruiden toegevoegd (afhankelijk van de persoonlijkheid en klachten). Vervolgens wordt dit mengsel uren gekookt en daarna gerijpt in houten vaten. Voor de massage wordt de olie tot zo'n 40º opgewarmd.

De Effecten

 • Werkt ontspannend.
 • Vermindert stress.
 • Vermindert slapeloosheid.
 • Vermindert onrust.
 • Verlicht spierspanningen.
 • Versterkt bloedvaten.
 • Versterkt zenuwstelsel.
 • Versterkt lymfestelsel.
 • Stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
 • Stimuleert de afvoer van afvalstoffen.
 • Stimuleert de bloedsomloop.

De Doelgroep

Doordat er bij Ayurvedische massage gebruik wordt gemaakt van olie die is samengesteld op basis van persoonlijkheid & klachten, is deze massage geschikt voor mensen met uiteenlopende klachten. Tevens geschikt om gewoon lekker te ontspannen.