Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Bindweefsel Massage

Gehele lichaamsmassage gericht op het bindweefsel

Bindweefselmassage wordt, in tegenstelling tot de meeste massage vormen, niet toegepast op de spieren,
maar op de bindweefsellaag in het lichaam, die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt.

Bindweefsel Massage

Herstelvermogen van de huid

Bindweefsel maakt onderdeel uit van alle organen in het lichaam. Het beschermd de organen, bepaald de vorm en verbind ze met elkaar. Deze massage is gericht op het herstelvermogen van de huid en het beïnvloeden van de organen, spieren, bloed- vaten en gewrichtskapsels door middel van het bindweefsel.

De geschiedenis

Bindweefselmassage kent een lange geschiedenis, al in 1930 ontwikkelde de heilgymnaste Elisabeth Dieke de voorloper van de Bindweefselmassage. Haar eigen problemen met de bloedcirculatie in een van haar benen maakte dat zij ging zoeken naar oplossingen voor dit euvel. Dieke ontdekte dat ze een dreigende amputatie van haar voet zelf kon voorkomen, door de huid rond het heiligbeen te masseren. Bij het aanraken van de huid voelde ze een snijdende pijn en merkte dat de huid verbonden was met de onderliggende spieren & organen. Door de massage werd de doorbloeding beter en tegelijkertijd nam de bloedcirculatie toe.

Rond 1900 had de bekende neuroloog Henry Head al de basis gelegd van relaties tussen bijvoorbeeld de voet en de huid rond het heiligbeen, zoals door Dieke ook opgemerkt was. Vanuit zijn werk ontstond het begrip de zones van Head.


De Effecten

  • Heft circulatiestoornissen op.
  • Vermindert cellulitus.
  • Kan rimpels verminderen.
  • Kan littekens vervagen.
  • Stimuleert de organen.
  • Stimuleert de spieren.
  • Stimuleert de doorbloeding.
  • Helpt vochtophoping voorkomen.

De Doelgroep

Bindweefselmassage is geschikt voor vrijwel alle huidtypes, ook voor de dunne, gevoelige huid. Tevens zeer geschikt voor mensen met huiddefecten zoals onder andere: slechte doorbloeding, vochtophopingen,