Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Acupunctuur

Het inbrengen van naalden in verschillende delen van het lichaam

Acupunctuur is, vooral in China, een veel toegepaste geneeswijze waarbij naalden op bepaalde punten in het onderhuids bindweefsel gestoken worden.

Acupunctuur

Naalden?!

De werking van acupunctuur berust op het volgende: in ons lichaam bevinden zich banen waardoor de levensenergie Ki stroomt. Die energiebanen worden meridianen genoemd. Op de meridianen liggen acupunctuurpunten. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie. Ben je niet 'gezond', dan kan de acupuncturist met behulp van naalden bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren. De prikjes van de dunne naalden zijn meestal nauwelijks voelbaar. Soms voelen de mensen niet eens dat ze er zitten. Wel kan er een soort schokje worden ervaren. Dit fenomeen heet deqi. Vaak wordt acupunctuur in combinatie met massage of cupping gegeven, dit wordt gedaan om de energiestromen verder op gang te brengen. Tevens kan er gebruik gemaakt worden van Moxa: Moxa is een staafje van een samengeperst kruid dat verhit wordt en boven een acupunctuurpunt of op pijnplek gehouden wordt, om zo het punt, de energie en/of de doorbloeding te stimuleren.

De Geschiedenis

Chinese geneesheren gebruiken acupunctuur al vele duizenden jaren om ziekten te genezen en klachten te verlichten. Bovendien zijn er ziekten mee te voorkomen; acupunctuur vergroot de natuurlijke weerstand, verhoogt de pijndrempel en vergroot de levenslust. Mogelijk het meest indrukwekkend van de Traditionele Chinese Geneeskunst als geheel is wel dat men er al tientallen eeuwen geleden het functioneren van de mens mee kon verklaren. In Europa waren we toen nog afhankelijk van druïden en tovenaars.

De Effecten

  • Werkt ontspannend.
  • Heft energie blokkades op.
  • Verhoogt de natuurlijke weerstand.
  • Verhoogt de pijngrens.
  • Verhoogt de levenslust.

De Doelgroep

Acupunctuur is geschikt voor zeer uiteenlopende klachten, onder andere: griep, astma, darmklachten, maagklachten, menstruatieklachten, zwangerschapsklachten, diverse vormen van ontsteking, doorbloedingsproblemen, migraine, diverse vormen huidproblemen, gewrichtsproblemen, diverse vormen allergiën, slaapproblemen & diverse vormen van verslaving.