Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Reiki

Het overdragen van energie door middel van handopleggingen

Als we ziek zijn, schakelen de meeste van ons automatisch de wil in om beter te worden. Soms is de wil er wel, maar ontbreekt de energie. Door deze weer aan te vullen kan de zieke het weer opbrengen te vechten.

Reiki

Magic Hands?

Ieder mens heeft energetische lading. Zowel positieve energie, als negatieve energie. Als de energie uit balans raakt, doordat er bijvoorbeeld meer negatieve energie aanwezig is dan positieve, raken lichaam en geest uit balans. Deze disbalans kan zich uiten in blokkades, depressies of ziekten. Bij Reiki wordt er door middel van handoplegging energie overgedragen. Degene die behandeld (de gever) legt zijn of haar handen op het lichaam van de ontvanger. De gever is geen genezer, hij of zij geeft alleen energie door. De ontvanger is degene die het uiteindelijke 'werk' doet, hij of zij bepaalt bewust of onbewust wat er met die energie gedaan wordt.

De Geschiedenis

Er doen verschillende verhalen de ronde over het ontstaan van Reiki. Feit is dat reiki bekend geworden is door Mikao Usui. Al in de negentiende eeuw heeft hij met behulp van oude geschriften de kunst van het helen met universele kracht eigen gemaakt. Later heeft hij deze kennis doorgegeven aan Chujiro Hayashi. Hayashi richtte Reikiklinieken op waardoor Japan kennismaakte met Reiki. Op zijn beurt gaf hij zijn kennis door aan de uit Hawaï afkomstige Hawayo Takata. Zij introduceerde Reiki in de vijftiger jaren in Amerika. Takata gaf haar kennis weer door aan haar kleindochter Phyllis Lei Furumoto. Door de jaren heen hebben bovengenoemde Reikimasters andere mensen ingewijdt. Hierdoor is er een soort piramide van Reikimasters ontstaan. Toch heeft het tot 1984 geduurd voordat Reikimaster Inger Droog, afkomstig uit Canada, Reiki in Nederland introduceerde. In 1986 werden de eerste Nederlandse masters ingewijdt.De Effecten

  • Heft blokkades op, waardoor de energie weer vrij kan stromen.
  • Werkt ontgiftend.
  • Werkt ontspannend, voor zowel lichaam als geest.
  • Stimuleert de spirituele groei.
  • Stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

De Doelgroep

Reiki is geschikt voor jong en oud. Het is te gebruiken als een op zichzelf staande heelmethode, maar ook als ondersteuning van andere heelmethodes.