Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Tuina Massage

Gehele lichaamsmassage & manuele therapie

Tuina is een zeer oude vorm van Chinese massage en manuele therapie. Tuina is een belangrijk onderdeel in de Traditionele Chinese Geneeskunde, samen met acupunctuur, kruidentherapie, voedingsleer & cupping. De toepassing van Tuina is gebaseerd op de basistheorie van die geneeskunde.

Tuina Massage

Kloppen & Kneden

Tuina massage (uitspraak twiena) is een Chinese massage gericht op de stroom van Ki (levensenergie). In het hele lichaam bevinden zich meridianen (energiebanen) en drukpunten. Met behulp van drukken- de, kloppende, draaiende, knijpende en knedende technieken worden de druk- punten en meridianen gemasseerd en gestimuleerd met als doel eventuele blok- kades op te heffen en zo de levensenergie weer vrij te laten stromen.

De Geschiedenis

Meer dan tweeduizend jaar geleden, in de Han en Qin Dynastieën (205 v.Chr.-280 n.Chr.), werd Tuina al genoemd in de oude geneeskundige boeken. Er wordt dan nog gesproken over "Anmo". In het bekende oude boek de Nei Jing werd de term Tuina voor het eerst gebruikt. In dit oude werk worden diverse hoofdstukken aan de verschillende aspecten van Tuina gewijd. In die tijd begonnen de Chinese artsen allerlei acute en chronische ziekten volgens de methoden van de Tuina therapie te behandelen. In de tijd van de Sui- en Tang-Dynastieën kwam de Tuina tot volle ontwikkeling en werd opgenomen in de State Office of Imperial physicians. In die tijd werd de Tuina langzaam maar zeker ook toegepast in Japan en Frankrijk. Hieruit ontwikkelde zich later de Japanse Shiatsu en diverse vormen van westerse massage. Tuina wordt dus als volwaardige therapie al duizenden jaren toegepast. Tegenwoordig heeft bijna elk Chinees ziekenhuis zijn eigen Tuina afdeling en de Tuina studie en praktijk nemen in het universitair medisch onderwijs een belangrijke plaats in. In 1987 werd de Chinese Tuina Association opgericht en de laatste jaren wordt er steeds meer gepubliceerd over succesvol onderzoek op dit gebied. De combinatie van Tuina en acupunctuur begint een belangrijke plaats in te nemen in China, evenals in de V.S. en Europa.

De Effecten

  • Heft energieblokkades op.
  • Brengt lichaam en geest in balans.
  • Helpt pijn bestrijden.
  • Vermindert stress.
  • Bevordert de bloedsomloop.
  • Beïnvloed het zenuwstelsel.

De Doelgroep

Tuina is zeer geschikt voor mensen met migriane, chronische pijnen, spijsvertyeringsproblemen, spier- en gewrichtsproblemen & slapeloosheid.
Tevens geschikt om lekker te ontspannen.