Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Cupping Massage

Massage met gebruik van koppen of bollen die vacuüm trekken op de huid

Cupping massage valt onder de Chinese geneeskunst. Het is een methode waarbij een kop of bol, gemaakt van glas, bamboe of aardewerk wordt aangebracht op het huidoppervlak. De behandelaar laat de cup vacuüm trekken op het lichaam. Hierdoor wordt het ook wel Vacuümtherapie genoemd.

Cupping Massage

De kracht van koppen & bollen

In de oosterse geneeswijze worden cups gebruikt om de energiebanen (meridianen) en drukpunten van het lichaam mee te behandelen waardoor pijnen worden verzacht en allerlei klachten worden bestreden. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen, toxines, zich op. Gifstoffen, in spieren en gewrichten, worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping technieken kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen. Cupping massage wordt vaak gecombineerd met Acupunctuur of Tuina massage.
Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, dat na enkele dagen of zelfs enkele uren zal verdwijnen.

De Geschiedenis

Cupping massage is een eeuwen oude traditie uit China. De Traditionele Chinese Geneeskunst kent een lange geschiedenis, men kon duizenden jaren geleden het functioneren van de mens al verklaren en ontwikkelde diverse vormen van geneeswijzen om de energie te stimuleren en blokkades op te heffen. Zo ook Cupping massage. In Nederland was de arts Hermannus Boerhaave (1668-1738) de eerste die gebruik maakte van cupping.

De Effecten

  • Werkt ontspannend.
  • Verbetert de afvoer van afvalstoffen.
  • Verbetert de doorbloeding v.d. huid.
  • Heft blokkades op.
  • Vermindert spier- en gewrichtspijnen.
  • Verlicht spanningen.

De Doelgroep

Cupping is geschikt voor mensen met onder andere: slechte doorbloeding, spierkrampen, rug- nek- en schouderklachten, spijsverteringsproblemen, migraine, griep, menstruatieklachten & spanningen of stress. Tevens geschikt om lekker te ontspannen.