Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Voetreflex Massage

Massage van de voeten waarbij gebruik wordt gemaakt van drukpunten

Het lichaam van de mens is terug te vinden in de voet. Talrijke punten op de voet hebben op een bijzondere reflectorische wijze een relatie tot lichaamsdelen en organen. Als men uit balans is uit zich dat in de reflexzones en zijn veranderingen op de voet zichtbaar.

Voetreflex Massage

Specifieke zones van de voet

Reflexologie is het meest effectief op de voeten, omdat deze gevoeliger zijn dan bijvoorbeeld handen.In de conditie van de voet komt de conditie van het gehele lichaam tot uiting. Door de voeten gedoseerd te masseren of door druk uit te oefenen op specifieke zones, zorgt men voor herstel van het evenwicht in het gehele lichaam. De masseur bewerkt met de duimen en vingers de reflexzones op de voeten. Bij deze massage moet altijd eerst de rechtervoet helemaal worden behandeld, omdat dan de loop van de darmen gevolgd wordt. De darmreflexen gaan op de rechtervoet omhoog en op de linkervoet omlaag. Meestal wordt er bij voetreflexmassage geen gebruik gemaakt van olie. Olie maakt de huid erg glad waardoor de handen van de reflexpunten kunnen glijden. Wel wordt er gebruik gemaakt van vochtinbreng- ende cr�me. De cr�me zorgt ervoor dat de voeten niet te droog zijn waardoor het makkelijker word de reflexpunten te bewerken.

De Geschiedenis

Voetreflexologie werd duizenden jaren geleden al toegepast in China, India, Egypte en verschillende indianenstammen. Chinese acupuncturisten gebruikten in de 4e eeuw na Christus reflexologie als aanvulling op hun behandelingen. Wanneer de naalden geplaatst waren, oefenden ze directe druk op de voeten uit om energie vrij te maken en de genezing op gang te brengen.

De voetreflexmassage die wij kennen is pas in het begin van de twintigste eeuw ontwikkeld. Dr. William Fitzgerald paste de therapie toe op de handen om pijn te verlichten. Hij deelde het lichaam systematisch in zones, deze zones benutte hij voor de verdovende uitwerking. Zo introduceerde hij de �zonetherapie�. Later is deze therapie verder uitgewerkt door therapeute Eunice Ingham, zij heeft vervolgens de reflexzones op de voeten in kaart gebracht

De Effecten

  • Brengt het lichaam weer in evenwicht.
  • Stimuleert het lichaam in haar zelfgenezende vermogen.
  • Stimuleert de bloedcirculatie.
  • Stimuleert de lymfecirculatie.
  • Stimuleert de energiedoorstroming.
  • Verlicht stress.
  • Verlicht pijn.
  • Klachten (bv. rugklachten) verminderen of verdwijnen zelfs.
  • Werkt ontspannend.

De Doelgroep

Voetreflexmassage is geschikt voor iedereen, jong & oud. Het kan in bijna elke omgeving toegepast worden en er zijn geen speciale hulpmiddelen bij nodig .