Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Voetmassage

Laat het natuurlijke genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam het werk doen.

Door de stimulatie komen er afvalstoffen vrij en men geeft aan dat dit emoties losmaakt. Maar bovenal is het een heerlijke massage en ontspanning voor de voeten.

Krijg vaker een voetmassage

Partners, aan de slag, want een massage is niet alleen heel erg lekker, maar ook heel gezond. Een voetmassage blijkt heel veel goed voor je lichaam te doen! Zo verlicht het veel klachten. En je partner is waarschijnlijk eerder geneigd je even een voetmassage te geven dan een full-body massage.

De oude Egyptenaren deden al aan voetmassage, mogelijk op basis van Oosterse druk- en massagetechnieken. De voetmassage is in de 19e eeuw verder ontwikkeld door de Amerikaanse arts Fitzgerald. Hij kwam erachter dat bepaalde problemen of pijntjes elders in het lichaam vaak overeenkomen met een pijnpunt onder de voet. Als deze deskundig gemasseerd wordt, kun je hiermee ook de klacht elders in het lichaam verlichten of doen laten verdwijnen. Voetreflexologie zou goed kunnen helpen bij problemen met de spijsvertering, stoelgang, huid, slapeloosheid, angsten, ADHD en concentratieproblemen. Bij koorts, diabetes of ernstige klachten zoals hartproblemen, kanker en epilepsie wordt het afgeraden. Twijfel? Raadpleeg uw huisarts.

Leren hoe je een voetmassage moet geven is niet moeilijk. In dit artikel lees je stap voor stap hoe je iemand een voetmassage kan geven!

Bron: www.wellness.nl