Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Oorkaarstherapie

Warmtetherapie met gebruik van natuurlijke kaarsen

Oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Alle met het oor verbonden organen, zoals buitenkant trommelvlies, middenoor en evenwichtsorgaan, worden door de warmtewerking beïnvloed. Een lichte onderdruk in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht geven een lichte massage aan het trommelvlies.

Oorkaarstherapie

Beter horen voor alle oren!

Oorkaarsen zijn gemaakt van 100% natuur- lijke grondstoffen: met de hand gerolde stroken linnen, gedrenkt in bijenwas en genees- krachtige kruiden. De oorkaarsen zijn voorzien van een filter, dit voorkomt dat de warme was uit de kaars in het oor druppelt. Hoe verder de kaars opbrandt, hoe intensiever het aangename warmte- gevoel zich manifesteert.
De persoon die behandeld wordt gaat op de zij liggen zodat het oor behandeld kan worden. Vaak word er begonnen met een oormassage. De oorkaars wordt in het oor geplaatst en de therapeut houdt deze vast totdat de kaars tot een zekere hoogte is opgebrand. Beide oren worden behandeld, dit met het oog op energetisch evenwicht.

De Geschiedenis

De kracht van het vuur heeft de mensheid al sinds de oertijd geboeid. Ook de oorkaarsen genieten grote belangstelling. Al eeuwen lang zijn ze dan ook als warmteceremonie in verschillende culturen bekend. Oorkaarsen hebben geschiedkundige wortels zowel bij de steppenvolkeren van Siberië en Mongolië als in Azië en bij de Zuid- en Noord Amerikaanse Indianen. Oude rotsschilderingen tonen de toepassing van oorkaarsen bij inwijdingsrituelen en medicinale ceremonies. Door de Hopi's, de oudste Pueblostam, die een grote geneeskundige kennis en een hoge spiritualiteit bezitten, kwam dit gebruik naar Europa.

De Effecten

  • Werkt ontspannend.
  • Werkt kalmerend.
  • Verbetert de algehele hygiëne van het oor.
  • Stimuleert de stofwisseling en de lymfefuncties in het hoofd.
  • Activeert de energieregulatie.
  • Maakt het oorsmeer los en verhelpt zo verstoppingen.
  • Vermindert keel- en neusirritaties.

De Doelgroep

Oorkaarstherapie is zeer geschikt voor mensen met irritaties aan het oor, neus, voorhoofd en bijholten, hooikoorts, keelpijn, ontstoken amandelen, migraine, oorsuizingen en tintelingen, doorbloedingsstoornissen in het oor. Ook voor mensen die snurken, stress hebben, last hebben van slapeloosheid of vermoeidheid. Tevens om lekker te ontspannen.

Let op! Gebruik geen oorkaarsen in geval van ontsteking van het buitenoor of middenoor, een geperforeerd trommelvlies, allergische reacties, geïmplanteerde gehoorbeentjes, eczeem of schimmelinfectie in het oor of epilepsie.