Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Tantra

Oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van al onze veelzijdige energieën

Tantra werkt voornamelijk met massage en diverse oefeningen denk hierbij aan lichaams-, communicatie-, ademhalings- en meditatieoefeningen.

Tantra

Geestelijke verruiming en bevrijding!

Tantra, ook tantrische yoga genoemd, is de wetenschap die tot geestelijke verruiming en bevrijding leidt. Het woord Tantra is afgeleid van tan, wat zoveel betekent als 'uitbreiden, uiten, laten zien'. Tantra wordt wel vertaald als "kosmisch weefsel", bestaande uit verschillende energieën. In de Tantra ligt de nadruk op de ontwikkeling van menselijke sterkte, zowel door middel van meditatie alsook door de directe confrontatie met moeilijke omstandigheden voor het overwinnen van angsten en zwakheden. Een deelaspect van Tantra is het omgaan met seksuele energie. Tantra is een weg die je gaat om dichter bij jezelf en de wereld te komen. Door tantra beleef je meer plezier aan het leven in al zijn aspecten. In het groeiproces ontdek je de schoonheid in jezelf en in je hart. Tantra zuivert je hart zodat je de wereld en het goddelijke in jezelf kunt ervaren, je één kunt voelen met alles om je heen. Er is geen tegenstelling tussen jou en de werkelijkheid; je maakt er deel vanuit. Tantra gaat om verbinding met jezelf, anderen en je omgeving. Het leert jezelf te accepteren in alles wat je bent. Alleen door zelfacceptatie kun je groeien; kun je alle energie die je in je hebt gebruiken en de god of godin in jezelf ervaren. Tantra is een mysterie van veelzijdige energieën. Sluit vriendschap met al deze energieën die je gegeven zijn. Heet hen welkom. Één van de energieën is seksualiteit. Seksuele energie is onze basisenergie. Door seksuele energie te transformeren kun je eenheid in jezelf beleven en voel je overgave, acceptatie, extase en totale liefde voor jezelf en voor anderen.

De Geschiedenis

Wie denkt aan spiritualiteit en seksualiteit, komt al snel terecht bij tantra. Tantra wordt al duizenden jaren beoefend door yogi's en yogini's in India als spiritueel pad. Seks is een essentieel onderdeel van dit spirituele pad. Tantra biedt de mogelijkheid om, door middel van ademhalingstechnieken en een intens gerichte aandacht, seksuele energie om te zetten in een helende, goddelijke energie. Die energie kan leiden tot een diepe spirituele ervaring. Het is ook mogelijk om de samengebalde seksuele energie direct te gebruiken om bijvoorbeeld een gebed krachtig op te laden.


De Effecten

  • Geestelijke verruiming en bevrijding.
  • Groei en ontwikkeling in seksuele zin.
  • Verbetering van relaties.
  • Meer van het leven genieten.
  • Stimuleert de spirituele groei.

De Doelgroep

Voor mensen die door onze drukke westerse wereld steeds meer los zijn gekomen van de natuur en onszelf. Die het verlangen naar rust en het zoeken naar onszelf hebben en die op een andere, eigen manier met spiritualiteit en sexualiteit om willen gaan.