Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Anma Massage

Gehele lichaamsmassage

Oorspronkelijk werd Anma massage vooral toegepast om het lichaam warm te krijgen en te houden in het vaak koele klimaat, totdat men ontdekte dat het ook hielp tegen spier- en pijnklachten.

Anma Massage

Schudden, kneden, wrijven!

Anma bestaat uit kneden, drukken, wrijven, rekken en schudden om het lichaam te stimuleren en zo de gezondheid te herstellen of te onderhouden. De massage wordt volgens een bepaald patroon uitgevoerd, zo'n patroon wordt Kata genoemd. Dit patroon zorgt voor een bepaald ritme en dynamiek, maar ook voor rust en harmonie.

De Geschiedenis

Anma is een van de oudste massage vormen. Het is een geneesmethode die oorspronkelijk uit China komt en werd waarschijnlijk ongeveer 5000 jaar geleden voor het eerst toegepast, het heette daar Anmo. Het is tevens de eerste massagevorm die 2500 jaar geleden in lesvorm op papier werd gezet en nog steeds op die manier wordt uitgevoerd. De massage kwam 1300 jaar geleden tot stand in Japan en werd daar verder ontwikkeld, vandaar dat het een Japanse massage wordt genoemd. Anma massage is de voorloper van massage vormen zoals Shiatsu en Tuina.

De Effecten

  • Werkt ontspannend.
  • Brengt het lichaam weer in balans.
  • Stimuleert de bloedsomploop.
  • Stimuleert de energiestroom.
  • Stimuleert het lymfestelsel.
  • Vermindert pijn- en spierklachten.

De Doelgroep

Deze massage is zeer geschikt voor onder andere mensen die onrustig zijn, stress hebben, last hebben van spierpijnen of stijfheid. Tevens geschikt om lekker te ontspannen.