Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Stoel Massage

Massage van de rug, nek, schouders, hoofd en armen

Stoelmassage kan op de werkplek gegeven worden, hierdoor wordt het ook wel bedrijfsmassage of AtWork massage genoemd. Het is een preventieve massage ter voorkoming van werkgerelateerde klachten als RSI en stress.

Stoel Massage

Overal ontspannen

Stoelmassage is een verkorte vorm van de traditionele Japanse Shiatsu-methode. Het is een ontspannende massage van de nek, schouders, hoofd, rug, armen en handen. De stoelmasseur behandelt drukpunten die de interne energiehuishouding beïnvloed- en. Zo worden eventuele blokkades opge- heven en wordt de doorbloeding gestimu- leerd. De massage vindt plaats in een speciaal hiervoor geschikte, ergonomische stoel en wordt over de kleding heen gegeven. De stoel ondersteunt alle lichaamsdelen, zodat het lichaam zich goed kan ontspannen. Een stoelmassage kan vrijwel overal worden uitgevoerd. Tegenwoordig kom je stoelmassage op meer plaatsen tegen dan alleen op de werkplek, denk aan beurzen, supermarkten & winkelcentra.

De Geschiedenis

Stoelmassage is een vrij nieuw fenomeen. David Palmer, afkomstig uit de V.S., heeft de massagestoel uitgevonden. Palmer doceerde traditionele Japanse massage en liet zijn studenten drukpuntmassagetechnieken toepassen in bedrijven waarbij ze gebruik maakten van een massagestoel. Zo ontstond het fenomeen stoelmassage. Sinds 1986 heeft hij al vijftien verschillende stoelen ontwikkeld en worden overal ter wereld workshops gegeven.


De Effecten

  • Stimuleert afvoer van afvalstoffen.
  • Stimuleert bloedsomloop.
  • Heft energieblokkades op.
  • Vermindert stress.
  • Vermindert moeheid.
  • Verlicht pijn bij stijve en vermoeide spieren.
  • Werkt ontspannend.

De Doelgroep

Stoelmassage is ontwikkeld voor mensen die langdurig in dezelfde houding werken en/of last hebben van werkgerelateerde klachten, als RSI en stress. Tevens geschikt om lekker te ontspannen. Niet geschikt voor zwangere vrouwen.