Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Manuele Lymfedrainage

Toegepast op de plaatsen waar het lichaam problemen heeft met betrekking tot het lymfestelsel

Het lymfestelsel is een netwerk van lymfeklieren die met elkaar in verbinding staan via lymfevaten van verschillende grootte. Concentraties van lymfklieren bevinden zich onder andere in de hals, de oksels en de liezen. Het lymfestelsel is een tweede vaatstelsel naast het bloedvatenstelsel.

Manuele Lymfedrainage

Optimaal functioneren

Manuele lymfedrainage is een zachte massage met als doel het stimuleren van het lymfestelsel om zo een ver- hoogde activiteit te krijgen. De func- ties van het lymfestelsel zijn: het be- strijden van ziekteverwekkers, het produceren van afweerstoffen, afval- stoffen uit het lichaam filteren en afvalstoffen afvoeren. In de lymfe worden stoffen opgenomen die in de weefsels niet thuishoren, zoals te veel eiwitten, te veel water of vreemde cellen die ons lichaam zijn binnengedrongen, zoals bacteriƫn. Het lymfevatenstelsel zorgt ervoor dat al het overtollige wordt afgevoerd en tegelijkertijd ons immuunsysteem wordt gestimuleerd.

De Geschiedenis

Manuele Lymfedrainage is een vrije jonge massagetechniek. Rond 1930 ontwikkelde Doctor Vodder, een Deense filosoof en bioloog, een specifieke techniek (bestaande uit een bepaald ritme, spiraalbewegingen en pompbewegingen) om deze lymfestroom te optimaliseren.

De Effecten

  • Reinigt het lymfestelsel.
  • Verhoogt de afvoer van afvalstoffen.
  • Heft stremmingen (waardoor vochtophopingen ontstaan) op.
  • Vermindert spierstijfheid.
  • Versnelt herstel na operaties.
  • Beperkt littekenweefsel na operaties.
  • Bevordert huidvernieuwing.
  • Zuivert de huid.

De Doelgroep

Deze massage is zeer geschikt voor mensen met vochtproblemen, huidproblemen, weefselproblemen, en zwellingen. Ook heel geschikt voor mensen die net een operatie waarbij lymfeklieren beschadigd of weggehaald zijn (denk aan borst- of prostaatoperatie) hebben ondergaan. Na zo'n operatie ontstaat er oedeem (vochtophoping) op die plek. Manuele lymfedrainage zorgt ervoor dat het vocht afgevoerd wordt waardoor het herstel versnelt.