Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Polariteits Massage

Massagevorm die zowel op een lichamelijk als energetisch niveau werkt.

Polariteitmassage is een massage techniek die als doel heeft de energiebanen in ons lichaam in evenwicht, in polariteit te brengen, zodat het lichaam weer in balans is.

Polariteits Massage

Levensenergie

Polariteitmassage is gebaseerd op de theorie dat er in het lichaam een energiepatroon bestaat welke een blauwdruk vormt waarvan het lichaam gebruik maakt om zichzelf te genezen. Deze energie wordt in het Oosten prana, chi of ki (levensenergie) genoemd. Als de stroom van deze energie verstoord of geblokkeerd raakt kunnen er klachten ontstaan. Deze klachten kunnen zowel van emotionele als van lichamelijke aard zijn gezien het feit dat de energie een verbinding vormt tussen lichaam en geest. Door deze massage leert men zich bewust worden van eventuele energieblokkades. Door zachte en lichte aanrakingen van heel het lichaam wordt de energie weer in beweging gebracht. Bij een gewone massage glijden de handen over het lichaam, bij polariteitmassage blijven de handen vaak op dezelfde plaats liggen, zij bewegen de huid en onderliggende weefsels om zo de energiestroom in evenwicht te brengen. Men maakt gebruik van bipolaire contacten, dat wil zeggen dat men tegelijk op twee plaatsen van het lichaam contact maakt. Een positief- (rechterhand) en negatief- (linkerhand) contact. Polariteit is een vorm van aantrekken/afstoten. Als we deze tegengestelde met elkaar verbinden, wordt de helende energie versterkt. Dit is van grote invloed op ons algeheel welzijn. Zo kan de energie vrij door ons lichaam stromen.

De Geschiedenis

Halverwege de twintigste eeuw ontdekte de Oostenrijker Randolph Stone
dat ieder lichaam, net als de aarde, over polen beschikt die energetisch
geladen zijn. Aan de hand hiervan ontwikkelde hij de polariteitsmassage.

De Effecten

  • Herstelt het evenwicht (zowel fysiek en mentaal als emotioneel).
  • Heft blokkades op (waardoor de energie weer kan stromen).
  • Bevordert de energiestroming.
  • Werkt ontspannend.

De Doelgroep

Deze massage is zeer geschikt voor mensen die fysieke klachten (bv. rugpijn, maagpijn), mentale klachten (bv. oververmoeid, onzekerheid) of emotionele klachten (bv. moeite om emoties te uiten) hebben. Maar natuurlijk ook voor mensen die eens lekker willen ontspannen.