Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Segmentale Massage

Diepte massage gericht op het zenuwstelsel die bestaat uit vrij stevige handgrepen

In het menselijke lichaam bestaan er verbindingen tussen de inwendige organen en specifieke huidzones die kenmerkend zijn voor het betreffende orgaan. Een segment is dat deel van het ruggenmerg waaruit de verbindende ruggenmergszenuw ontspringt.

Segmentale Massage

Metameren

In het menselijke lichaam bestaan samen- hangende structuren die zijn samengesteld uit een ruggenmergssegment, een ruggen- mergszenuw, een inwendig orgaan, één of meer spieren, één of meer botten en een huidzone. Deze samenhangende structuur wordt metameer genoemd. Een kenmerk van een metameer is dat de verschillende onderdelen elkaar kunnen beïnvloeden. De verbindingen tussen de verschillende onderdelen van een metameer worden segmentale relaties genoemd. Een segment is dat deel van het ruggenmerg waaruit de verbindende ruggenmergszenuw ontspringt. Een voorbeeld van interactie van de verschillende onderdelen van een metameer is het algemeen bekende verschijnsel dat bij hartklachten vaak uitstraling van pijn naar de linkerarm ontstaat. Bij segmentale massage wordt er gebruik gemaakt van technieken uit de Klassieke massage en technieken uit Shiatsu.

De Geschiedenis

Rond 1900 ontdekte de bekende neuroloog Henry Head de relaties tussen bepaalde inwendige organen en huidzones. Vanuit zijn werk ontstond het begrip de zones van Head. Met deze kennis werd de segmentale massage ontwikkeld zoals wij die nu kennen.De Effecten

  • Werkt ontspannend.
  • Verbetert de orgaanwerking.
  • Versoepelt de spieren.
  • Verbetert de afvoer van afvalstoffen.
  • Verbetert de bloedsomloop.

De Doelgroep

Segmentale massage is zeer geschikt voor mensen met onder andere: maagklachten, spijsverteringsproblemen, leverproblemen & nierproblemen.