Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Traditionele Thaise Massage

Gehele lichaamsmassage door middel van drukpunten en stretchings

Thaise massage is een combinatie van drukpuntmassage en yoga. Hierdoor wordt het ook wel eens Yoga massage genoemd. Er wordt gebruik gemaakt van strijking, kneding en drukpunten, maar ook van yogahoudingen en stretching. In tegenstelling tot gewone yoga hoef je bij Thaise massage zelf niets te doen: de masseur doet het voor jou.

Traditionele Thaise Massage

Ontspanning zonder inspanning

Thaise massage werkt op energiepunten en energielijnen. Het lichaam van de gemasseerde wordt tijdens een massage in diverse yoga-posities gebracht. Daarom noemt met Thaise massage ook wel eens al lachend "yoga for lazy people". De bewegingen worden ritmisch en ontspannen uitgevoerd. De gever voelt aan de spanning en bewegelijkheid van je lichaam waar jouw grenzen liggen en welke technieken het meest geschikt zijn.

De Geschiedenis

De traditionele Thaise massage kent een duizenden jaren oude geschiedenis. Doordat Thailand heel lang het kruispunt vormde van vele handels- en emigratiewegen, kwam de Thaise bevolking in contact met veel verschillende culturen. Vooral met China en India werden veel contacten onderhouden. Hierdoor vind je vooral uit deze twee landen veel invloeden in de Thaise cultuur terug. Dit weerspiegelt zich ook in de Thaise massage. Elementen uit de Chinese accupressuur en Indiase yoga zijn gecombineerd met eigen technieken en verweven tot een unieke nieuwe massagevorm. Vroeger werd Thaise massage alleen in Boedistische tempels beoefend maar tegenwoordig vind je het overal ter wereld.

De Effecten

  • Werkt ontspannend.
  • Versoepelt de spieren.
  • Versterkt gewrichten.
  • Vermindert kans op blessures.
  • Verbeterd de lichaamshouding.
  • Verbeterd de bloedsomloop.

De Doelgroep

Deze massage is zeer geschikt voor mensen met spierstijfheid, slechte doorbloeding, migraine of stress. Tevens geschikt om lekker te ontspannen.