Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Hotstone Massage

Gehele lichaamsmassage met gebruik van hete stenen

Hotstone massage is precies wat de naam zegt: masseren met warme stenen, een eeuwenoud ritueel als basis voor ontspannen en onthaasten in deze moderne tijd.

Hotstone Massage

Thermodynamica

Hot-Stone Massage Door de combinatie van warmte en bewe- ging, dit wordt thermodynamica genoemd, kan de masseur dieper in het spierweefsel komen, waardoor de massage of behande- ling effectiever is.
Een hotstonemassage zorgt ervoor dat het lichaam zichzelf hersteld, het helpt afval- stoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.

De geschiedenis

Het masseren met hete stenen is al eeuwenoud. Al zolang de mens op aarde is worden stenen gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo werden stenen bijvoorbeeld gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Men plaatste de stenen eerst in het vuur, waarna ze als verwarming dienden onder een deken van huiden of bladeren. Langzaam aan werden de warme stenen over de gehele wereld voor diverse doeleinden steeds vaker toegepast. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren, omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca's, indianen, Maƶries en vele andere culturen. Ze gebruikten warme stenen bij diverse rituelen, afhankelijk van de cultuur. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt om ziekten en aandoeningen te voorkomen en te behandelen. Hier werden de stenen onder andere op de acupunctuurpunten geplaatst en over de meridianen gestreken.

De Stenen

De Hot stone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren of zelfs eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter. De stenen zijn gemaakt van basalt die zeer rijk zijn aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven.

De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau, de stenen zijn licht, zacht en heerlijk warm.

De Effecten

  • Verbetert de doorbloeding.
  • Verbetert de afvoer van afvalstoffen.
  • Werkt ontgiftend.
  • Werkt onspannend.
  • Werkt pijnverlichtend ( denk hierbij aan bv. hoofdpijn, spierpijn, gewrichtspijn, zenuwpijn).

De Doelgroep

Deze massage is zeer geschikt voor mensen met o.a. spier- en/of zenuwpijnen (fybriomalgie), stress, burn out, gewrichtspro- blemen, slechte doorbloeding of rug- en/of nekklachten. Maar ook voor mensen die zich wat zwak voelen of last hebben van algemene moeheid. Tevens geschikt om lekker te ontspannen.