Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Alles over Massage » Shantala Massage

Gehele lichaamsmassage voor baby's

Reeds in de baarmoeder is de huid van de baby het belangrijkste communicatiemiddel. De "eerste taal" die het kind leert, is de taal van de aanraking. Inmiddels is alom bekend dat te vroeg geboren baby's in de couveuse meer levenskansen hebben en beter groeien als zij regelmatig huidcontact hebben met de ouders.

Shantala Massage

Baby's Huidje

Het is heel normaal dat jonge ouders moeten wennen aan hun nieuwe taak in het leven. Door regelmatig de baby te masseren, leer je je kind beter kennen, waardoor je beter zal kunnen inspelen op de behoeftes van de baby. Als je leert dat je als ouder een gevoel van veiligheid en geborgenheid kan geven, zal je je minder machteloos voelen op de momenten dat niet alles op rolletjes loopt. Juist dit feit wordt door de meeste ouders die aan babymassage doen of gedaan hebben, als het meest positief ervaren.

Kinder Massage

Kinderen leren met hun lichaam. Ze ervaren lijfelijk en dus non-verbaal wat "onze" bedoelingen zijn. Die slaan ze als herinneringen op in hun lichaam. Hoe jonger het kind, hoe dieper en onbewuster de weg in het lichaam gaat. Door gerichte liefdevolle aanraking en aandacht leren kinderen van onze handen allereerst respect. Daarbij worden zij zich bewust van hun lichaam, voelen waar zijzelf beginnen en ophouden. En dat brengt zelfbevestiging en geeft een warm gevoel van verbondenheid. Kindermassage sterkt, maakt kinderen minder kwetsbaar.

De Geschiedenis

Shantala massage is afkomstig uit India. Babymassage hoort daar tot de dagelijkse gang van zaken. Shantala massage wordt van moeder op dochter doorgegeven. De Franse dokter Leboyer (onder andere bekend van de eerste onderwaterbevalling) kwam daar in aanraking met babymassage en vernoemde de massage naar een Indiase moeder. Hij publiceerde hier een boek over en introduceerde zo Shantala massage in de westerse wereld.


De Effecten

  • Versterkt de band tussen ouder en kind.
  • Werkt ontspannend.
  • Verbetert eetritme.
  • Verbetert slaapritme.
  • Versterkt het immuunsysteem.
  • Verlicht darmkrampjes (in geval van baby's).

De Doelgroep

Shantala massage is geschikt voor alle baby's. Vooral baby�s die veel huilen, onrustig zijn, last van buikkrampjes hebben, zich overstrekken en
couveuse baby�s hebben er baat bij.

Kinder massage is zeer geschikt voor onrustige kinderen, kinderen met slaapproblemen of ADHD, maar ook gewoon om te ontspannen.