Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Etherische Oliën » Anijs Olie

Etherische olie

Anijs komt oorspronkelijk voor in het oostelijk deel van het Middellandse Zeegebied en West-Azië. Anijs wordt verbouwd in Zuid-Europa, het Middellandse Zeegebied, Rusland en India. De anijsplant wordt ongeveer 50 centimeter hoog, heeft witte bloemschermen en grauwgroene peervormige vruchten. De anijsplant behoort tot de familie der schermbloemigen, ook wel Umbelliferae of Apiaceae.

Anijs Olie

Pimpinella Anisum

massage olie maken van anijs Anijsolie wordt gewonnen uit de zaden van de anijsplant. De oude Grieken en Romeinen gebruikten anijs al tegen spijsverteringsproble- men. Tegenwoordig wordt anijs verwerkt in zoetwaren, maar ook in sterke drank, zoals Pernod en Ouzo. Anijs heeft een doordring- ende, kruidige-zoete geur die lijkt op zoethout. Het is rijk aan fenolen en fenolethers, ook wel bactericiden genoemd, deze hebben krachtige eigenschappen en stimuleren het immuum- systeem en het zenuwstelsel Anijs is een krachtig geneesmiddel dat het lichaam verwarmt en oppept.
Gebruik van anijsolie wordt in geval van zwangerschap of epilepsie afgeraden.

effecten van anijs olie


De Effecten:

  • Verkwikt de geest
  • Stimuleert de doorbloeding
  • Stimuleert het spijsverteringsstelsel
  • Reinigt de huid

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Let op:
olie maken van anijs Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, gebruik ze daarom nooit puur op de huid. Verdun de olie altijd.

Win in geval van huidproblemen, denk aan allergische reactie, medisch advies in.