Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Etherische Oliën » Bergamot Olie

Etherische olie

Bergamot is een kleine, peervormige, zure citrusvrucht, die groeit aan de bergamotboom die ongeveer 4 meter hoog wordt. De vrucht wordt gekweekt in zuidelijk Italië en dankt zijn naam aan de plaats Bergamo.

Bergamot Olie

Citrus Bergamia

massage olie maken van bergamot Bergamotolie wordt meestal gewonnen door koude persing uit de schil van de vruchten. Een enkele keer wordt de olie ook wel door stoom- distillatie gewonnen. De olie heeft een een frisse, fruitige geur en een lichte, groengele kleur die olijfbruin kleurt naarmate hij veroud- erd. De kwaliteit vermindert echter niet door de verkleuring. Bergamotolie wordt voorname- lijk gebruikt als geurstof in parfums en andere cosmetica, het is een hoofdbestanddeel van eau de cologne. Verder wordt het als smaakstof gebruikt, onder meer in Earl Grey thee. Bergamot werkt anti-depressief. Ook helpt bergamot bij angsten en lusteloosheid. Geschikt voor de normale of vermoeide huid.
Bergamotolie verhoogt de gevoeligheid van de huid voor de UV-straling, blootstelling kan leiden tot ernstige verbrandingen.

effecten van bergamot olie


De Effecten:

  • Versterkt het immuunsysteem
  • Vermindert onrust en nervositeit
  • Reinigt de huid

Wil jij ook graag versterking van je immuunsysteem?
Bestel dan hier jouw eigen Bergamot Olie.

Let op:
olie van bergamot Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, gebruik ze daarom nooit puur op de huid. Verdun de olie altijd.

Win in geval van huidproblemen, denk aan allergische reactie, medisch advies in.