Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Etherische Oliën » Denne Olie

Etherische olie

De grove den, ook wel pijnboom, is een naaldboom en behoort tot de Pinaceae familie. Hij kan 25 tot 35 meter hoog worden en heeft een penwortel, waarmee ook uit grotere diepte water opgenomen kan worden. De grove den komt van nature voor in Europa, Noord- en Klein Azië. In het noorden van Europa komt hij voor in de vlakten; zuidelijker in de gebergtegebieden. Het is een groenblijvende boom, met rood-bruine schors, lange donkergroene naalden en puntige kegels.

Denne Olie

Pinus Sylvestris

massage olie van een denne boom maken De olie wordt door distillatie gewonnen uit de naalden en de spruiten van de den. Het is een lichtgele tot kleurloze olie met een sterke geur. Deze olie wordt veelvuldig in de cosmetica gebruikt en dan met name in bad- of doucheprodukten, wasmiddelen of parfums. Denne olie werkt desinfecterend, vermindert de verspreiding van besmettelijke ziekten en helpt goed bij aandoeningen aan urine- en luchtwegen.

effecten van denne boom olie


De Effecten:

  • Verkwikt de geest
  • Reinigt de huid
  • Werkt ontspannend

Wil jij ook graag een ontspannen huid?
Bestel dan hier jouw eigen Denne Olie.

Let op:
olie van denne boom Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, gebruik ze daarom nooit puur op de huid. Verdun de olie altijd.

Win in geval van huidproblemen, denk aan allergische reactie, medisch advies in.