Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Etherische Oliën » Koriander Olie

Etherische olie

Koriander, ook wel wantsenkruid, is afkomstig uit het Midden-Oosten en de landen rond de Middellandse Zee. Het is een eenjarige plant met hoogte van 40 tot 70 centimeter, die behoort tot de schermbloemige, met witte tot roodachtige bloemschermen. Het kruid heeft een lichte, kalkhoudende grond en een beschutte zonnige plaats nodig.

Koriander Olie

Coriandrum Sativum

zelf olie maken van koriander Korianderolie wordt gewonnen uit de zaden van het kruid en is lichtgeel tot kleurloos. De olie werkt verhelderend, sterkend en activerend. In de levensmiddelenindustrie wordt het vaak toegepast als smaakmaker in kruidenmengsels en koekkruiden. Korianderbladeren en zaden worden veel gebruikt in de Aziatische keuken. Het blad smaakt fris, overheersend en de zaden mild. De zaden hebben een zoete geur. Koriander past in vele gerechten, bijvoorbeeld in soepen, sauzen en salades. In de cosmetica wordt koriander verwerkt in tandpasta en parfum. Korianderolie is geschikt voor mensen met stress of nervositeit.
Hoge dosering van korianderolie kan bedwelming tot gevolg hebben.

effecten van koriander olie


De Effecten:

  • Stimuleert de doorbloeding van de huid
  • Werkt kalmerend
  • Verlicht spierpijnen

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Let op:
zelf olie maken door zaden van de koriander Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, gebruik ze daarom nooit puur op de huid. Verdun de olie altijd.

Win in geval van huidproblemen, denk aan allergische reactie, medisch advies in.