Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Etherische Oliën » Eucalyptus Olie

Etherische olie

De blauwe gomboom is een boom uit de mirtefamilie. Deze snelgroeiende groenblijvende boom komt uit Zuid-Australië. De boom heeft een rechte cilindervormige stam. De boomschors is afbladderend in grote, grijsbruine stroken. De bladeren zijn sikkelvormig, 10 tot 30 centimeter lang, glimmend donker blauwgroen van kleur en het voedsel van de koalabeer. De bloemen van de blauwe gomboom zijn witachtig tot roze en hebben een doorsnede van circa 4 centimeter.

Eucalyptus Olie

Eucalyptus Globulus

olie maken van eucalyptus Eucalyptusolie wordt onder lage druk gedestilleerd uit vers geplukte bladeren. Deze olie is vrijwel kleurloos en heeft het aroma van de verse bladeren. Het meeste bekend is de heilzame werking op de luchtwegen, een stoombad met eucalyptus helpt vrijer ademen. Ook wordt eucalyptus verwerkt in kauwgom, mondwater, tandpasta, hoestdrank en badprodukten. De olie is bacteriedodend en wordt daarom vaak preventief gebruikt bij besmettelijke ziekten of virussen.

effecten van eucalyptus olie


De Effecten:

  • Verkwikt lichaam en geest
  • Reinigt de huid
  • Verlicht problemen van de luchtwegen
  • Vermindert huidproblemen als puistjes, eczeem of zweertjes

Heb jij last van huidproblemen, en wil je daar graag vermindering in?
Bestel dan hier jouw eigen Eucalyptus Olie.

Let op:
zelf olie maken door onder lage druk de geplukte eucalyptus bladeren te destilleren Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, gebruik ze daarom nooit puur op de huid. Verdun de olie altijd.

Win in geval van huidproblemen, denk aan allergische reactie, medisch advies in.