Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Etherische Oliën » Kamille Olie

Etherische olie

Echte kamille is een plant uit de composietenfamilie. De soort komt overal in Europa voor en wordt op grote schaal geteeld in Hongarije en Oost-Europa. De plant is eenjarig, kan 10 tot 40 centimeter hoog worden, bloeit van mei tot eind september en heeft een vrij sterke geur. De bloem heeft een witte stralenkrans van lintbloemen en vijftandige buisbloempjes. De witte lintbloemen buigen aan het eind van de bloei naar beneden.

Kamille Olie

Jasminum Officinalis

olie maken van kamille Kamille olie wordt door stoomdistillatie uit de bloemhoofdjes gewonnen, is inktblauw van kleur en heeft een warme kruidige geur. Door het hoge percentage blauwe azuleen en bisabolol heeft de olie ontstekingsremmende eigenschappen. Zeer kleine hoeveelheden van de kamille olie zijn al in staat als tegengif voor bacteriën te functioneren. In de cosmetica wordt de kamille gebruikt om zijn ontstekingremmende, kalmerende en verzachtende werking. Azuleen wordt daarom toegepast in crëmes voor een (over) gevoelige huid.

effecten van kamille olie


De Effecten:

  • Werkt verzachtend
  • Stimuleert het zelfgenezend vermogen van de huid
  • Stimuleert de aanmaak van witte bloedlichaampjes
  • Vermindert jeuk bij eczeem of uitslag

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Let op:
zelf olie make door stoomdistillatie uit de kamille bloemhoofdjes Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, gebruik ze daarom nooit puur op de huid. Verdun de olie altijd.

Win in geval van huidproblemen, denk aan allergische reactie, medisch advies in.