Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Etherische Oliën » Engelwortel Olie

Etherische olie

De grote engelwortel, ook wel aartsengelwortel, is een plant uit de Schermbloemenfamilie en wordt zo'n 2,5 meter hoog. Het is een twee- tot vierjarige soort, die afsterft zodra ze zaad heeft voortgebracht. De wortel is dik en vlezig, uitwendig groen, inwendig wit. Hij bevat een geel melksap. De grote brede puntige bladeren zijn verdeeld in talrijke kleinere blaadjes met fijngekartelde randen. De bloempjes bloeien van juni tot september uit in reusachtige schermen. In het wild is de kleur meestal roze en bij de gekweekte soort lichtgroen met een zoet aroma.

Engelwortel Olie

Angelica Archangelica

olie maken van engelwortelen Engelwortelolie wordt door stoomdistillatie uit de wortels gewonnen, deze olie heeft een lichtgele kleur en een kruidig, peperachtig aroma. Tevens wordt er olie uit de vruchten en zaden gewonnen, deze is kleurloos met een frisse kruidige geur. Engelwortelolie wordt om zijn zoete aroma veelvuldig gebruikt in bakkerijen en likeurstokerijen. Maar ook in de cosmetica vind je engelwortelolie, denk aan parfums en verzorgingsprodukten. Deze olie is ideaal om pijnlijke, stijve spieren en gewrichten mee te masseren.
Gebruik van engelwortelolie wordt in geval van diabetes afgeraden.

effecten van engelwortel olie


De Effecten:

  • Stimuleert het lymfestelsel
  • Verlicht spier- en gewrichtspijnen
  • Stimuleert het zelfgenezend vermogen van de huid
  • Vermindert huidproblemen als een doffe of verstopte huid

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Let op:
zelf olie maken van engelwortelen door stoomdistillatie Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, gebruik ze daarom nooit puur op de huid. Verdun de olie altijd.

Win in geval van huidproblemen, denk aan allergische reactie, medisch advies in.