Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Etherische Oliën » Grapefruit Olie

Etherische olie

De grapefruit is ontstaan uit een kruising van de pompelmoes met de sinaasappel en is een subtropische citrusvrucht. De plant wordt meestal 5 tot 6 meter hoog, maar kan soms ook een hoogte van 15 meter bereiken. De bladeren zijn dun en donkergroen, en worden tot 15 centimeter lang. De bloemen zijn wit. De vrucht heeft een gele schil en heeft een diameter van 10 tot 15 centimeter. Het vruchtvlees is een gele of roze en heeft een zurige, bittere smaak.

Grapefruit Olie

Citrus Paradisi

olie maken van grapefruit Grapefruitolie wordt gewonnen door koude persing van de verse schillen. Het is een geel, groenige olie, met een lichte citrusgeur. De grapefruit zelf wordt gewoon als vrucht gegeten, in salades verwerkt of geperst voor het sap. Grapefruitolie wordt veel verwerkt als in parfums en eau de cologne. De olie werkt ontgiftend voor de organen, samentrekkend voor de huid en activeert de levenslust. Tevens helpt de olie te herstellen na ziekte of een intensieve tijd.

effecten van grapefruit olie


De Effecten:

  • Bevordert een zachte en rimpelloze huid
  • Stimuleert de bloedsomloop
  • Vermindert of voorkomt straie
  • Reguleert de vochthuishouding

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Let op:
zelf olie maken door koude persing van verse grapefruit schillen Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, gebruik ze daarom nooit puur op de huid. Verdun de olie altijd.

Win in geval van huidproblemen, denk aan allergische reactie, medisch advies in.