Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Etherische Oliën » Jeneverbes Olie

Etherische olie

De jeneverbes is een conifeer, een krachtig groeiende struik met donkergroene naalden en komt in Nederland voor op arme zandverstuivings- en heidelandschappen. De struik kan tot 10 meter hoog worden. Jeneverbes bezit een uitgesproken aromatische geur, die uit alle delen van de plant opstijgt. Het rijpen van de bessen duurt 2 jaar, na overwintering kleuren zij donkerblauw.

Jeneverbes Olie

Juniperus Communis

olie maken van jeneverbessen De olie wordt verkregen door distillatie met waterdamp van vers geoogste takken met bessen of wordt alleen uit de bessen gewonnen. Het heeft een lichtgele kleur met een houtige geur die op de geur van dennenaalden lijkt. In de levensmiddelen- industrie wordt de jeneverbes gebruikt als specerij in marinades, om gin te parfumeren en als smaakmaker in jenever. Deze drank dankt zijn naam aan de jeneverbes. In de cosmetica wordt de jeneverbes veel verwerkt in badolie, het heeft een verkwikkende werking op lichaam en geest. Jeneverbesolie heeft een kalmerende, rustgevende en verfrissende werking. Vooral mensen die lijden aan stress of angsttoestanden, vermoeidheid of overspannen zijn, kunnen baat hebben bij het gebruik van jeneverbesolie.
Het gebruik van jeneverbesolie wordt in geval van zwangerschap of nieraandoeningen afgeraden.

effecten van jeneverbes olie


De Effecten:

  • Reinigt de huid
  • Versoepelt stijve en vermoeide spieren
  • Ontspant lichaam en geest
  • Stimuleert de vochthuishouding

Heb jij last van stijve en vermoeide spieren?
Bestel dan hier jouw eigen Jeneverbes Olie.

Let op:
zelf olie maken door de jeneverbes te distilleren met waterdamp van vers geoogste takken Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, gebruik ze daarom nooit puur op de huid. Verdun de olie altijd.

Win in geval van huidproblemen, denk aan allergische reactie, medisch advies in.