Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Etherische Oliën » Lavendel Olie

Etherische olie

Lavendel is een winterharde, eeuwig groene struik die behoort tot de lipbloemigen. De stam vertakt zich in talrijke stengels die tot 60 centimeter hoog kunnen worden. De bladeren van lavendel zijn grijs-groen en lancetvormig en de bloemen hebben een violetblauwe tot paarse kleur.

Lavendel Olie

Lavandula Angustifolia

olie maken van lavendel Lavendelolie wordt verkregen door waterdamp- distillatie van de verse bloemtoppen of van de gehele plant. De olie is vrijwel kleurloos en heeft een zoete, kruidige bloemengeur. Lavendel wordt veel decoratief gebruikt, maar ook in de keuken wordt het in diverse gerechten verwerkt. In de cosmetica wordt lavendel verwerkt in badolie, gezichtstonic en parfums. Lavendel is zenuwkalmerend, verzacht- end, opbeurend en brengt de geest in balans. Door de ontsmettende en pijnstillende eigenschappen helpt de olie bij wondjes, kneuzingen en puistjes. Geschikt voor mensen die leiden aan slapeloosheid of onrustig zijn.

effecten van lavendel olie


De Effecten:

  • Werkt ontspannend
  • Brengt lichaam en geest in balans
  • Vermindert onzuiverheden als puistjes

Wil jij graag vermindering van onzuiverheden?
Bestel dan hier jouw eigen Lavendel Olie.

Let op:
zelf olie maken door waterdampdistillatie van de verse lavendel bloemtoppen of de gehel lavendel plant Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, gebruik ze daarom nooit puur op de huid. Verdun de olie altijd.

Win in geval van huidproblemen, denk aan allergische reactie, medisch advies in.