Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Etherische Oliën » Citroengras Olie

Etherische olie

Citroengras, ook wel Lemongrass, is een plant uit de grassenfamilie. Het is snelgroeiend aromatisch gras dat ruim een meter hoog kan worden. Inheems in Azië, vooral in Oost- en West-Indië. Citroengras heeft lange, spits toelopende, getande blaadjes. De stengel heeft een dikke, vaak lichtroze onderkant, een heel sterke smaak en frisse grasachtige citrusgeur die vergelijkbaar is met citronella.

Citroengras Olie

Cymbopogon Citratus

massage olie maken van citroengras Citroengrasolie wordt gedistilleerd uit gedeelte- lijk gedroogd en gesneden gras. Na de distillatie dient het gras als veevoer. Het hoofdbestands- deel van de olie is citraal, een stof met een sterke citroengeur, die vaak als basis voor synthetische geuren gebruikt wordt. De eigen- schappen van deze olie zijn: activerend, belevend en verfrissend. Citroengras wordt veel in de keuken gebruikt en dan met name met name de Thaise, Indische, Vietnamese en Indonesische keuken. Tevens terug te vinden in thee, maar ook in parfums.
Citroengrasolie irriteert de ogen.

effecten van citroengras olie


De Effecten:

  • Verkwikt lichaam en geest
  • Kalmeert het zenuwstelsel
  • Verkoelt de huid

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Let op:
olie van citroengras Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, gebruik ze daarom nooit puur op de huid. Verdun de olie altijd.

Win in geval van huidproblemen, denk aan allergische reactie, medisch advies in.