Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Etherische Oliën » Laurier Olie

Etherische olie

Laurier is afkomstig uit vooral het oostelijk Middellandse Zeegebied, uit landen als Turkije, Georgië en Griekenland. Het is een groenblijvende boom met glanzende, donkergroene bladeren, die tot 20 meter hoog kan worden. De witachtige bloemen staan in schermen in de bladoksels. De vruchten zijn eivormig, besachtige steenvruchten die als ze rijp zijn zwart kleuren.

Laurier Olie

Laurus Nobilis

olie maken van laurier Laurierolie wordt gewonnen door stoom- distillatie van de gedroogde bladeren. De kleur varieert van diepgeel tot donkerbruin, met een warme scherpe kruidige geur. Laurier is tegenwoordig vooral een in de keuken gebruikt kruid. Laurierbladeren zijn ongeveer 5 cm lang en worden (meestal gedroogd) gebruikt in stoofpotten en soepen, waarbij de laurier langere tijd moet meestoven om de smaak tot zijn recht te laten komen. Het blad kan niet opgegeten worden, want het blijft hard. Laurier wordt ook gebruikt in laurierdrop waarin de sterke lauriersmaak naar voren komt. De houtige, balsemachtige geur van laurier heeft kruidige basistonen en wordt in veel mannenparfums verwerkt.

effecten van laurier olie


De Effecten:

  • Verbetert de gemoedstoestand
  • Zuivert de huid
  • Stimuleert de doorbloeding van de huid
  • Verlicht spier- en reumatische pijnen

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Let op:
zelf olie maken van laurierolie door stoomdistillatie van de gedroogde bladeren Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, gebruik ze daarom nooit puur op de huid. Verdun de olie altijd.

Win in geval van huidproblemen, denk aan allergische reactie, medisch advies in.