Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Etherische Oliën » Kruidnagel Olie

Etherische olie

De kruidnagelboom groeit van oorsprong op de Molukken. Nog steeds worden veel kruidnagelen op Indonesië geoogst. De boom is 9 tot 12 meter hoog, piramidevormig en altijd groen. In de bloeitijd hangen ze vol met trosjes felrode bloemknoppen. De kruidnagelen zijn de gedroogde, nog gesloten bloemknoppen van deze boom.

Kruidnagel Olie

Caryophyllus Aromaticus

olie maken van kruidnagel Kruidnagelolie wordt door stoomdistillatie uit de bladeren of de bloemknoppen van de kruidnagel verkregen. Het is een geel tot bruine olie met als hoofdbestanddeel is eugenol. Door het hoge percentage eugenol kan gebruik van kruidnagelolie leiden tot een allergische reactie. Kruidnagelen worden veel gebruikt in koekkruiden, zoals in speculaas. Bij stoofgerechten, zoals runderlappen worden kruidnagelen langdurig meegetrokken. Traditioneel worden kruidnagelen ook meegekookt met rode kool en met wild. Kruidnagel vormt een bestanddeel van het kerriemengsel. In Duitsland wordt kruidnagel toegevoegd aan glëhwein, in Nederland wordt kruidnagel toegevoegd aan de vergelijkbare bisschopswijn. De kruidnagelen zelf moeten niet gegeten worden, want zelfs na lang stoven hebben ze nog een zeer sterke smaak. Kruidnagelolie is een verwarmende olie met pijnstillende eigenschappen.
Kruidnagelolie is irriterend voor de ogen.

effecten van kruidnagel olie


De Effecten:

  • Vermindert spier- en gewrichtspijnen
  • Stimuleert het spijsverteringstelsel
  • Vermindert schimmelinfecties als voetschimmel

Wil jij ook vermindering van schimmelinfecties zoals voetschimmel?
Bestel dan hier jouw eigen Kruidnagel Olie.

Let op:
zelf olie maken door stoomdistillatie uit de bladeren of de bloemkoppen van de kruidnagel Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, gebruik ze daarom nooit puur op de huid. Verdun de olie altijd.

Win in geval van huidproblemen, denk aan allergische reactie, medisch advies in.