Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Etherische Oliën » Limoen Olie

Etherische olie

De limoen is oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië en behoort tot de wijnruitfamilie. De limoen heeft donkergroene, eivormige bladeren met een spitse punt en iets golvende getande bladranden. De bloemen hebben witte kroonblaadjes met aan de buitenkant een purperkleurige waas. De vrucht is eivormig, de schil is geel-groen en het vruchtvlees is zuur van smaak.

Limoen Olie

Citrus Aurantifolia

olie maken van limoen Limoenolie wordt door koude persing onttrok- ken aan de schillen van het onrijpe fruit of door stoomdistillatie aan de hele, rijpe, geperste vrucht. De schillenolie heeft een lichtgele tot olijfgroene kleur, de vruchtenolie is kleurloos tot lichtgeel. Beide hebben ze een frisse citrusgeur. Limoenolie wordt in de levensmiddelenindustrie vaak verwerkt in frisdranken. In de cosmetica wordt het gebruikt als geurstof in badolie, doucheprodukten en parfum. Limoen heeft een verfrissende en verkwikkende werking op lichaam en geest.
Gebruik van limoenolie kan bij blootstelling aan UV-stralen tot ernstige verbranding leiden.

effecten van limoen olie


De Effecten:

  • Verkwikt lichaam en geest
  • Reinigt de huid
  • Vermindert huidproblemen als acne
  • Vermindert spier- en gewrichtspijnen

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Let op:
zelf olie maken door koude persing van de limoen schillen Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, gebruik ze daarom nooit puur op de huid. Verdun de olie altijd.

Win in geval van huidproblemen, denk aan allergische reactie, medisch advies in.