Volg ons!

MassageGids op Facebook MassageGids op Twitter Google+

Links

Massage.StartPagina
Massage-Curcus
Hammam.StartPagina

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
Mail ons!

Oliën » Etherische Oliën » Kaneel Olie

Etherische olie

Kaneel bestaat uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom. De kaneelboom is een tropische, altijd groene, snel groeiende boom die ongeveeer 7 meter hoog wordt. Hij heeft grote, langwerpige bladeren die in het begin rood, later donkergroen zijn en witte bladnerven hebben. Kaneel bloeit met kleine, onopvallende witgroene bloemen die zich tot eironde purperen bessen ontwikkelen. De bast is dun, zacht en lichtbruin. Zowel bast als ook bladeren geuren aromatisch. De boom heeft een vochtig warm klimaat nodig.

Kaneel Olie

Cinnamomum Verum

olie maken van kaneel Kaneelolie wordt verkregen door stoomdistillatie van de bast, en soms de bladeren, van de kaneelboom. Deze olie heeft een gele tot bruine kleur en een warm, kruidig aroma: de onmiskenbare geur van kaneel. In de keuken wordt kaneel veelvuldig gebruikt: in pittige currie-gerechten of in poedervorm in zoete gerechten. Kaneelolie wordt tevens gebruikt als smaakmaker in in koffie, thee en likeuren. Het heeft een versterkende en verwarmende werking en is uitstekend geschikt om koude ledematen, denk bijvoorbeeld aan wintertenen, mee te masseren.

effecten van kaneel olie


De Effecten:

  • Verbetert de gemoedstoestand
  • Werkt ontspannend
  • Vermindert spierpijnen
  • Vermindert allerlei "kou" klachten

Heb jij allerlei "kou" klachten?
Bestel dan hier jouw eigen Kaneel Olie.

Let op:
zelf olie maken door stoomdistillatie van de bast Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, gebruik ze daarom nooit puur op de huid. Verdun de olie altijd.

Win in geval van huidproblemen, denk aan allergische reactie, medisch advies in.